Narozeninový dort pro chlupáče | MUJPES.CZ

Slavíte se svým psem jeho narozeniny? Že ne? Měli by jste začít. Před časem u nás proběhl průzkum receptů na vánoční cukroví. Recept tehdy zaslaný z vašich řad téměř zdomácněl a později se objevil v nejednom časopise. Dnes jeden z týmu mujpes.cz hledal recept na zpracováni rebarbory a objevil na www.vareni.cz narozeninový dort pro psa. S uvedením zdroje si dovolujeme recept mírně upravit a nabídnout vám možnost posouzení, zda by nechutnal i Vašemu chlupáči..:-) Vypadá to zdravě, chutnat bude jistě ještě lépe.

Recept na narozeninový dort pro psa

Suroviny:

1x prasečí nožka

1x prasečí koleno

rýže

Pamlsky pro psa z prodejny chovatelských potřeb (buvolí kostička, sušenky, suchary, sušená střívka, rybičky, ouška....)

Postup přípravy:

Prasečí nožku a koleno povařte v tlakovém hrnci s trochou vody bez soli. Vychladlé maso nakrájejte na kostičky. Dortovou formu vyložte igelitem a vložte nakrájené maso. Zalijte vývarem z masa a nechte vychladit v ledničce. Podle potřeby do rosolu lze zamíchat vařenou zeleninu, tvrdý sýr apod.

Zatímco se dort chladí, uvařte rýži. Uvařenou rýži rozmixujte.

Po vychlazení dort vyklopte a potřete rozmixovanou rýží. Dort ozdobte pamlsky a to dle chuti vašeho psa. Místo svíčky můžete použít například buvolí kostičku, králičí ouško, byčí žílu a po obvodu dortu umístit pamlsky ve tvaru srdíčka. Dort ale můžete ozdobit i salámem nakrájeným na kolečka nebo sýrem.

Hezké narozeniny!