Ceny dopravy jsou nastaveny v košíku a jsou závislé na celkové hmotnosti a výši objednávky. Liší se podle zvolené přepraní společnosti. Dopravu ZDARMA poskytujeme u České pošty při objednávce nad 1600Kč do 31kg, zásilkovna při objednávce nad 1600Kč do 10kg, PPL nad 2000Kč do 31kg. ROZVOZ BRNO - při objednávce nad 550Kč bez omezení hmotnosti. Příjemné nakupování.

Vánoční menu aneb dobroty pod stromeček | MUJPES.CZ

Přiznáme se, že výzva ke sběru vánočních receptů s uzávěrkou k 30.11. byla tak trochu zkouškou…. Ani ne tak pevných nervů v čase vánočním, jako ochoty podělit se s ostatními o své zkušenosti s pochutinami pro chlupaté přátele. Cukroví nepřeberného množství a druhů nám voní v kuchyni už od listopadu (nejdříve perníčky, aby do Štědrého dne změkly…), tak třeba peče také někdo něco speciálního pro pejsky(?)..napadlo nás.

A velmi mile nás překvapilo – že - pozor - peče!

S velmi podrobným popisem přípravy nám recept na dobrotu zaslala paní Jana Ježková ml. z Brandýse nad Labem, ch. stanice bearded kolií Glen Albyn Beardies. Recept si sama osobně dovezla z Velké Británie. Psí gurmáni: těšte se!:-)

Takže co je potřeba:
  • 1/2 kg kuřecích jater
  • 1 větší vejce
  • 1/2 čajové lžičky sušeného česneku nebo stroužek čerstvého česneku (pozor zkontrolujte údaje o složení na sáčku s kořením - někdy výrobci přidávají oxid siřičitý, který může způsobit alergii)
  • 1/2 lžičky majoránky nebo petrželky
  • 2 hrníčky polohrubé mouky (špaldové mouky nebo ovesných vloček)
Příprava:

Troubu předehřejte na 180°C. V kuchyňském robotu rozmixujte játra smíchaná s vajíčkem, česnekem a kořením. Poté postupně přidávejte mouku. Těsto musí být husté, ale tekuté, aby se dalo nalít na vymazaný plech. Pečte asi 30 minut. Nechte trochu vychladnout a nakrájejte na kostičky velikosti zhruba 0,5 x 1 cm (tlouštka by měla být cca 0,5 cm). Po úplném vychladnutí rozdělte do uzavíratelných sáčků na mražení (toto množství vyjde zhruba na 8 sáčků po dvou hrstech). Sáčky, které nejsou určené k okamžité spotřebě uchovávejte v mrazáku. Nespotřebované pamlsky dejte do ledničky a můžete je použít později, v ledničce vydrží asi týden.

A teď to přijde… Asi stejný recept, ale pozor - v mírně pozměněné podobě způsobené pravděpodobně ústním předáním z jedné psí domácnosti do druhé nám přišly tzv. „Játrovky“ od paní Zuzany Schneeweisová. Takže jak na to?

  • 1/2 kg jater
  • 1/2 kg ovesných vloček
  • 2 celá vejce
  • majoránka
  • česnek + ještě třeba strouhaný sýr, fantazii se meze nekladou

Paní Zuzana dá všechno mixéru, rozemele, nalije na plech (na kterém má pečící papír) a „šoupne to“ na cca 10 min. do 160°C vyhřáté trouby. Sama podotýká, že nezná pejska, kterému by tahle mňamka nechutnala.

A schází Vám lahodné sousto pro pejsky na vařené stravě?

Paní Dana Malíková z Brna vařenou rýži promíchá s konzervou tuňáka, zalije rybí polévkou a ozdobí směs čerstvým lososem. Nebo pro opravdové labužníky nabízí i další variantu: místo tuňáka dá tresčí játra. Jednou jim prý pan veterinář řekl, že kvůli jídlu by chtěl být u nich psem -:) Tak dobrou chuť!

Inspiroval Vás některý z receptů? To jsme rádi… Pěkné svátky!

P.S. hračku podle vlastního výběru zasíláme paní Ježkové – nejpovedenější recept z oblasti pečeně a paní Malíkové – jako poděkování za zpracování alespoň jednoho z celého zástupu sekce kuchařů a kuchtíků trávící čas přípravou vařených pokrmů.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení